Re: Új scripter legyen-e?

#13
Szöveg:

2x Ref. Zno

Én nem akarok mást csak egy nyugodt életet
Hajtani a pénzt magával ránt az élvezet
Pár forintért elárulod a saját véredet
Kitakarítom az utamból az ilyen férgeket

Zno
Csak vártam a napot hogy előrébb jussak én
Gyere csináld helyettem hidd el párszor kialudt a fény elszállt a remény
Na pacsi nektek én dobok egy plasztik rappet
Mint a legendába Reggi Kray kiírtom az egész sleppet
Na mondjad mire vársz mire vársz mi?
Ez kbsztt Mvp
Itt van a faszom ezt szívd ki
Gurul a verda ez AMG
Ezt fújják a nagyok a kisgyerek már megint nagyot rakott
Én voltam bálvány de biztos hogy velem a két bátyám

Ref. Zno

Jimmy
Nekem a pralam túl kemény a tietekhez képest
Nekem a rappem túl benga a tietekhez képest
Nekem a stillem túl erős ne szálljatok versenybe
Reaal Trill Music Mvp Baby fel az égig megy ez rapp ez trap
Dugattyú van bátya egyet jegyezz ha én beszélek fogd be gyorsan a szádat
Ez utca gyerek tiszta retek mert nem volt semmije anno
Most meg Nike szabcsiba robbantom be a bankot
Minden más nem vitás média milliós klikkek
Fullos nők pénz keresés nézd meg valamire vittem
Ne keresd itt a cinket hallgass a szép szóra
De szólj ha boxot akarsz mert húzza a karom az óra

Ref. Zno

Jovanni
Lehetnék akitől félsz de az vagyok akitől kérsz
Itt vér is van meg ész
Ezért van hogy megyünk feljebb amíg a sok birka néz nálam van a pénz
Ha az asztalomhoz ülsz azt kell enned amit én
Ha a pénzemet akarod azt kell tenned amit én
Előbb utóbb kiderül az hogy milyen a vér
És megtudod majd azt is mennyit ér a testvér
Mindig ott voltam sosem kussoltam ha bárhol volt valami tré
Mindenki vágja ha jó zene szól az ezeké a cigányoké
Ott voltam nem kussoltam ha bárhol volt valami tré
(Ha jó zene szól az ezeké a cigányoké)

Ref. Zno

Re: Új scripter legyen-e?

#14
Európai bükk
40 m magasra is megnövő, egyenes, hengeres törzsű fa. Koronája magas, boltozatos. Zárt állományokban a törzse csak magasan ágazik el, a magányos példányoké jóval lejjebb – ezek koronája félgömb alakúvá fejlődik. A kérge vékony, sima, világos- vagy sötétszürke. A hosszúhajtások zegzugosan nőnek, szőrösek, szürkésbarnák. A következő évi rövidhajtások hónaljrügyeiből fejlődnek. A barna hónaljrügyek orsó alakúak, hosszúkásak, a csúcsuk molyhos. A virágrügyek zömökek.

A levelek elliptikusak, kezdetben áttetszően sárgászöldek, alul selymesek, majd a harmonikaszerű gyűrődésből kisimulva bőrszerűvé válnak. Ilyenkor a lemezük felül fényes, kopasz, a fonákon az erek mentén szőrös; a pálhalevelek hamar lehullanak. A csúcsuk hegyes, a nyelük rövid, a szélük ép (ritkán fogas), élük hullámos, pillás. Hosszuk 5–10 cm. A levelek (főleg a fiatal példányokról) gyakran csak tavasszal hullanak le.

A gömbölyded porzós barkavirágzatok hosszú kocsányon függenek, fehéren szőrösek, a termősek rövid, felálló kocsányon ülnek. A terméságazat töviskékkel fedett kupacs, amely megérve négy kopáccsal nyílik. Az ehető makkocska kb. 2 cm hosszú, háromélű, gesztenyebarna. Az áttelelt magokból tavasszal nagy, karéjos sziklevelek hajtanak ki.
A hűvösebb és csapadékosabb éghajlatot kedvelő, mészkedvelő faj, ezért Magyarországon leginkább a középhegységek tetőin, illetve északi lejtőin nő, az Alföld peremére ritkán ereszkedik le. A 600 m fölötti magasságokban zonális erdőtársulásai a bükkösök; elegyfaként a gyertyános-tölgyesekben, a szikla- és szurdokerdőkben, a dolomit karszterdőkben is gyakori.

Későn lombosodik, de akkor igen mély árnyékot ad; ő maga az árnyékot jól tűri. Lombja ősszel aranysárgára színeződik; levele talajjavító hatású. Virágait a szél porozza be.

A makkokat ősszel erdei állatok (pl. mókusok, szajkók) hordják szét, majd tavasszal az avar alatt, sötétben csíráznak ki. A közönséges bükköt erdészetekben őszi magvetéssel, a kertészetekben növényházi oltással szaporítják.

Olajokban gazdag makkja a sertések értékes tápláléka – ezért vidéken olykor kihajtják a disznókat az erdőbe makkoltatni. A bükkmakk emberi fogyasztásra is alkalmas; különösen ínséges időkben eszik nyersen, főzve vagy sütve. Egyes szláv népek körében még ma is megtalálható táplálékként. A makkból étolaj is préselhető.

A fás szár sokrétűen hasznosítható. Készülhet belőle bútor, talpfa, hordó, parketta, furnér. Maga a bükkfa valamint a belőle készült faszén is kiváló tüzelő.

Searchtool right.svg Lásd még: bükk (faanyag)
A száraz lepárlással nyert bükkfakátrány kenőcsök és gyógyszappanok összetevője lehet.

Valószínű, hogy a bükkfa kérge volt a Mediterráneumon kívüli európai írásbeliség (rovásírás) első hordozója; a különböző germán, illetve szláv nyelvek könyv, illetve betű alapszavait a bükkfa nevéből származtatják.

Re: Új scripter legyen-e?

#16
1 fej vöröshagyma
100 gramm húsos szalonna
1 evőkanál fűszerpaprika
500 gramm darált sertéshús
100 gramm rizs1 darab tojás
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál só
10 darab savanyú káposzta levél
1 kilogramm savanyú káposzta (apró)
200 gramm füstölt tarja3 darab babérlevél

Előkészítési idő: 30 perc
Elkészítési idő: 3 óra

Elkészítés:
Először bekeverjük a tölteléket: egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojást, a római köményt, kevés fűszerpaprikát, sót és a rizst. Alaposan elkeverjük. A káposztalevelek vastag szárát kivágjuk. A levél hosszanti oldalára teszünk egy adag tölteléket, és feltekerjük. A kilógó részeket oldalt betűrjük. Amikor az összes gombóc kész, átmossuk a savanyú káposztát. A hagymát felaprítjuk. A szalonnát felkockázzuk és egy nagy lábosba tesszük. alacsony lángon, lassan kieresztjük a zsírját, majd belekeverjük a hagymát. Amikor üvegesre párolódott, megszórjuk fűszerpaprikával. Belekeverjük a savanyú káposzta egyharmadát, rárakosgatjuk a gombócok egyharmadát, majd újabb réteg káposzta és újabb adag gombóc következik.Közben felkockázzuk a tarját, és azt is a gombócok közé szórjuk, majd folytatjuk tovább a rétegezést. A lábos tetejére káposzta kerül, majd megy bele néhány babérlevél is. Felöntjük az egészet egy kis vízzel, és alacsony lángon három-négy órát rotyogtatjuk.
Válasz küldése

Vissza: “Off topic”